Mån - Fre: 08 - 17 |  info@kongahalladjursjukvard.se | 0303-923 00

Den sista stunden

Den sista stunden

Till slut kommer dagen då du måste besluta om din älskade vän ska avsluta sitt liv. Ett svårt beslut. Många känner sig osäkra inför detta och du är varmt välkommen till någon av våra veterinärer för att prata om det.

Om ni beslutar att gå vidare så bokar du en tid. Har du några speciella önskemål kring djurets sista stund får du gärna meddela oss redan vid bokningen.

Hur går det till?

Vi vill att ditt djur ska få ett lugnt och värdigt slut. I receptionen skriver du under ett avlivningstillstånd. Ta med giltig legitimation. Om någon annan än djurägaren kommer med djuret behövs en fullmakt om att djuret får avlivas.

Ditt djur får en spruta med lugnande medel som börjar verka efter 5-20 minuter. Ni får tid att sitta tillsammans i lugn och ro. Sedan tillsätts mer sömnmedel och djuret somnar in djupt och till slut slutar hjärtat att slå. Vi lyssnar på hjärtat och konstaterar att djuret avlidit.

Efteråt kan du sitta kvar så länge du vill och ta farväl. Om du inte vill vara med så går det också bra.

Vad händer efteråt?

Du kan välja mellan tre olika alternativ:

  • Vanlig kremering: Kremering utan att du får tillbaka askan. Ditt djur kremeras då tillsammans med andra djur.
  • Separat kremering: Ditt djur blir kremerat separat och du får askan i en liten urna. Urnorna finns i papp, trä eller porslin. Vi meddelar dig när askan kommit och då är du välkommen att hämta urnan. Detta kan ta upp till tre veckor.
  • Tar med mig djuret hem: Du ombesörjer själv med begravning. Kom ihåg att kontrollera med kommunen att det är tillåtet att gravsätta djuret där du har tänkt dig.

Vid kremering skickas djurets kropp till Lekebergs Smådjurskremering (www.smadjurskremering.se).

Den sista stunden

Ring oss: 0303-92 300

Våra öppettider

Ord. Öppettider

Måndag:

08.00 – 17.00

 

Tisdag:

08.00 – 17.00

 

Onsdag:

08.00 – 17.00

 

 

Torsdag:

08.00 – 17.00

Fredag:

08.00 – 17.00

Välkommen att ringa oss på: