Mån - Fre: 08 - 17 |  info@kongahalladjursjukvard.se | 0303-923 00

Akutvård

Akuta operationer

Vid sidan av bokade patienter tar vi även emot akut sjuka djur – ring 0303-92300  och förbered oss på att du är på väg.

Att vi kan ta emot akutpatienter betyder dels att vi har all utrustning som krävs, dessutom kunskapen och erfarenheten för att åtgärda  till exempel förlossningskomplikationer, livmoderinfektion, frakturer, magomvridning eller förgiftningar. Till vår hjälp har vi syrgasbur, EKG, övervakningsenheter, röntgen, ultraljud, droppräknare, infusionspumpar och all utrustning för akuta operationer.

Vårt eget lab centralt i kliniken med bland annat hematologi, biokemiska analyser och cCRP (“sänka”) ger oss snabba svar för snabba åtgärder. Att vi är en liten och välutrustad klinik gör oss till en mycket effektiv och kompetent verksamhet även för akutpatienter.

Vi behandlar de allra flesta typer av akuta tillstånd hos hund och katt.

Förlossningskomplikationer

Utifrån den information vi får från djurägaren (anamnesen) diskuterar vi och ger råd på bästa sättet att gå vidare. Vid den initiala undersökningen ingår, förutom en allmän undersökning, en vaginal undersökning där vi känner hur mycket cervix (livmodertappen) dilaterats och om hon har några flytningar. Grön färg påflytningar är ett tecken på att moderkakan lossnat och då är det bråttom.

Vi har stor vana vid att utföra kejsarsnitt på både hundar och katter och många års erfarenhet  av att söva dräktiga djur – det ger en säker narkos och bidrar till pigga foster. Mamman och de nyfödda ungarna går i de flesta fall hem inom 1-2 timmar efter operationen.

Livmoderinfektion (Pyometra)

Pyometra är en infektion inne i livmodern och drabbar både hundar och katter efter upp till 6-8 veckor efter löp. Tecken på pyometra är nedsatt aptit, ökad törst, hängiga, slickar sig och om cervix är öppen, en illaluktande brunaktig flytning. Är cervix stängd uteblir flytningarna.

Misstänker man pyometra bör man kontakta veterinär snarast då sjukdomen obehandlad är livsfarlig.

 

 

Akuta operationer

Ring oss: 0303-92 300

Våra öppettider

Ord. Öppettider

Måndag:

08.00 – 17.00

 

Tisdag:

08.00 – 17.00

 

Onsdag:

08.00 – 17.00

 

 

Torsdag:

08.00 – 17.00

Fredag:

08.00 – 17.00

Välkommen att ringa oss på: